пользователь: пароль:
регистрация / забыли пароль?
о проекте
добавить пресс-релиз
пресс-релизы и статьи

Пресс-релизы, статьиФерротранс оголошує проект розбудови вантажного терміналу


15 березня 2006 року, Київ, Україна – «Ферротранс», дочірнє підприємство ВАТ «Полтавський ГЗК», оголошує про придбання прав на землю на березі озера Донузлав, що на північно-західному узбережжі півострова Крим, з метою будівництва великого вантажного терміналу.

Термінал зможе приймати кораблі з тонажем до 175,000 тон й зможе обслуговувати до 10 мільйонів тон сухогрузів на рік. Поблизу вантажних потужностей у порту буде збудовано склад, який дозволить зберігати до 4 мільйонів тон вантажів, що чекатимуть на транспортування. Це зробить Донузлав одним із найбільших вантажних терміналів в Україні.

Сьогодні ВАТ «Полтавський ГЗК» експортує з України приблизно 8 мільйонів тон залізорудних обкотишів. Цей новий термінал зможе задовольнити усі потреби експорту та зможе використовуватися іншими компаніями для імпорту-експорту продукції.

Донузлав був обраний завдяки вдалому розташуванню: легкому доступу до водних шляхів й існуючій добре розвинутій інфраструктурі. Проект передбачає мінімізацію потенційного впливу на навколишнє середовище від розвитку та використання терміналу. Порт використовуватиметься для сухогрузів і не матиме потужностей для перевалки рідких та хімічних речовин.

Для побудови терміналу буде залучено приблизно 2 000 будівельників, а в перспективі побудова терміналу створить 250 постійних робочих місць.

Наразі проект знаходиться на стадії дослідження і оцінки можливостей, і за умови успішного результату дослідження, а також після отримання необхідних дозволів, будівництво зможе розпочатися десь через 18 місяців. Завершення будівництва терміналу передбачається на початок 2009 року.

Коментуючи проект, Майк Оппенхаймер, Головний виконавчий директор «Феррекспо», сказав: «Україна потребує більше інвестицій в проекти розвитку інфраструктури, аби стимулювати виробництво та збільшувати ринки експорту. Сучасний вантажний термінал, який ми маємо намір збудувати в Донузлаві, сприятиме швидкому й ефективному рухові вантажів, уможливить зменшення витрат для українських виробників та зробить їх більш конкурентоспроможними на світовому ринку. Вантажний термінал матиме довгоочікуваний позитивний вплив на регіон, стимулюватиме пожвавлення розвитку місцевої економіки та сприятиме створенню нових робочих місць».

Розвиток торгового порту Донузлав довгий час розглядався Урядом України як першочергове завдання.
Інвестиції «Ферротранса» у побудову нового вантажного терміналу – це перший крок до реалізації можливостей у розвиток проектів інфраструктури транспорту на Чорному морі.

Додаткова інформація:

«Ферротранс» – це дочірнє підприємство ВАТ «Полтавського ГЗК», частина «Групи Феррекспо».

ВАТ «Полтавський ГЗК» - найбільший виробник та експортер залізорудних обкотишів в Україні, які використовуються для виробництва сталі. На сьогоднішній день випуск продукції сягає 8 мільйонів тон, з яких понад 90% експортуються.

Озеро Донузлав знаходиться в тридцяти кілометрах від Євпаторії на північно-західному узбережжі Кримського півострова. Глибина озера – 27 метрів. В радянські часи озеро було закритим для громадськості, оскільки використовувалося як військова база Чорноморського флоту для підводних човнів та розвідувальних кораблів.


15.03.2006
Відділ корпоративних зв’язків


Вернуться

главная | пресс-релизы | предприятия | объявления | рейтинг | прайс-строки | работа
потребности | поставщики | форум | словарь | ГОСТы | партнеры
регистрация | частые вопросы (FAQ) | обратная связь